Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip yemekler arasında bulunan soğan kebabı.

Soğuğun doğal ilacı ‘soğan kebabı’.

Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip yemekler arasında bulunan soğan kebabı, havaların soğuduğu, grip ve nezle gibi rahatsızlıkların yoğun olarak görüldüğü dönemlerde tüketiliyor.

Gastronomi alanında UNESCO tarafından tescillenen Gaziantep mutfağında önemli bir yeri olan soğan kebabı, gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu etkisi nedeniyle yöre halkından yoğun talep görüyor.

Tombik

Lezzeti ve ürün çeşitliliğiyle ön plana çıkan, UNESCO’nun gastronomi dalında “Yaratıcı Şehirler Ağı”nda yer alan Gaziantep’in önemli lezzetlerinden soğan kebabı, kış aylarında en çok tercih edilen yemeklerin başında geliyor.
Acı soğan ve etin birleşmesiyle oluşturulan, nar ekşisi, pul biber ve limonla terbiye edilen kebap, görüntüsü ve lezzetiyle dikkati çekiyor.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi diyetisyeni Demet Taş, soğanın bol miktarda A, B, C vitamini, fosfor, iyot ve kükürt gibi faydalı maddeler içerdiğini söyledi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks