Gelecek Öngörüleri.

Yarın bir gelecek. Yarın bir gelecek ise en güzel öngörü gelecek hakkındaki öngörülerdir.

Adı üstünde gelecek yani bir zaman gel-e(@)-cek. Siz cek cak diye belirlemişsiniz. Ben hiç bir kelime icat etmedim. Belki anlamları genişletmek için yeni kelimeler bulmuş olabilirim. Ama sizinde bunu anlamanız gerek. Çünkü sizin daha iyi anlamanız için yeni kelimeler kullanıyorum.

Bildiğiniz üzere sizin için hazırlanmış eski kelimeleri hecelediğinizde çok farklı anlamlar çıkıyor.

Harf devrimi yapılırken bilemiyorum Türk Dil Kurumu var mıydı? Veya Harfleri kabul ettikten sonra kelimeleri neye dayanak oluşturdular. Her neyse…bir şekilde bu zamana kadar getirilmiş bir düzen var.

Tombik

Siz hep kadere inandınız. Matematiğe, fiziğe zor dediniz, edebiyatı ise sanat olarak ilan ettiniz. İşin enteresan tarafı ne matematiği fiziği kavradınız ne de sanata dair bir sanat meydana getirdiniz. Tabi bu durumun suçlu asla siz olamazsınız. Sizin tek bir suçunuz var kabullenmek ve duyarsız kalmaktı. İşte gel e (@) cek de bu şekilde olacak. Kabulleneceksiniz ve çaresiz kalacaksınız.

Benzer Haber
1 25

Hiç geçmişten bahsettiğimi gördünüz mü? Veya bugünden bahsettim mi? Geçmiş geçmiş de kaldı. Bugün ise şuan harcanıyor. Ama yarın… Yarın bir gelecek. Yarın bir gelecek ise en güzel öngörü gelecek hakkındaki öngörülerdir. Siz hep geçmişi düşünerek karar verdiniz, günü kurtarmak için yaşadınız. Halbuki ibadette (Namaz) olduğu gibi secdeye varmadan rüku, rükuya varmadan dua, duayı okumadan niyet, niyet etmeden abdest, abdest almadan hazırlık…bunlar gelecek değil mi? Demek ki sürekli an zamanından diğer an zamanına geçiş için bir hazırlık var. Yani her aldığınız nefes ne kadar değerli farkında değilsiniz. İşte üstünlüğünüz bu kadar değerli bir nefesten geliyor. İşte bu bir gelecek öngörüsüdür. Algılama…

Gelecek öngörülerinin temel kaynağı algılamadır, hissetmektir. Hissetmek; hayata doğru bakmak, doğru analiz etmek, sonuçları vicdana bırakıp inanç ile yargılamaktır.

Doğru olmak, yaratılanları yaratandan ötürü kabul etmek, kötüyü iyiden ayırmak, haklara ve hukuklara saygı duymaktır. Dürüstlük ise riayet etmektir. Kabullenmek değildir. Samimiyet ise kalbi ortaya koyup beyni paylaşmaktır. İşte bunlarda geleceğin sonraki öngörüleridir. Açık olmak ve net olmak. Açıklık ve netlik temizlikten, saflıktan ve paklıktan meydana gelir. Bunlara sahip olmadan gelecekle ile ilgili öngörülere sahip olamazsınız.

Geleceğin tek anlam ifadesi vardır; bugün yaptığınız hatalar ve sizden meydana gelen yeni nesillerdir.

MAG

80%
Awesome
  • Design

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks