Gelinen seviye enflasyonla topyekün mücadele gerektiriyor.

Berat Albayrak'tan son dakika enflasyon açıklaması!

Berat Albayrak’tan son dakika enflasyon açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada “Gelinen seviye enflasyonla topyekün mücadele gerektiriyor” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ABD’de görülen Halkbank davası ile ilgili olarak Türkiye’ye bir ceza kesilmeyeceği görüşünü dile getirdi.

Tombik

Albayrak, Ağustos ayı enflasyon verileri açıklanmadan önce Reuters’la yaptığı röportajda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) hükümetten bağımsızlığının sağlanması için ‘gereken tüm adımlar’ın atılacağını söyledi. Albayrak, Merkez Bankası’nın mevcut kur krizine rağmen yaklaşık 3 aydır faiz artırımına gitmeme kararının ise arkasında durdu.

Reuters’tan Orhan Coşkun ve Dominic Evans’ın imzasıyla yayınlanan haberde Albayrak, Merkez Bankası’nın son bir araya gelişinde piyasalara ve fiyat istikrarına bakacağını ve hükümetin mali politikalarıyla uyumlu şekilde ‘gerekli adımları atmaktan çekinmeyeceğini’ söylediğini kaydetti.

“Merkez Bankası’nın eli güçlendi”

Bakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haziran ayında ‘daha geniş yetkilerle’ yeniden seçilmesinin Merkez Bankası’nın ‘elini güçlendirdiğini’ söyledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks