Gizemli akciğer hastalığından ölenlerin sayısı 12’ye, hastalığa yakalananların sayısı ise 805’e çıktı.

E-sigara hastaları tüm ABD'yi sardı

E-sigara hastaları tüm ABD’yi sardı.

ABD’de aromalı elektronik sigara kullananlar arasında başlayan gizemli akciğer hastalığından ölenlerin sayısı 12’ye, hastalığa yakalananların sayısı ise 805’e çıktı. Bu neredeyse tüm eyaletleri kapsayan bir rakam.

ABD’de elektronik sigara kullanımından kaynaklandığı tahmin edilen “gizemli akciğer hastalığı”nda vakası sayısının 800’ü aştığı bildirildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, ABD’nin neredeyse bütün eyaletlerinde bu “gizemli akciğer hastalığına” yakalanananların sayısının ise 805’e yükseldiğini açıkladı. Ölenlerin sayısının da 12’ye yükseldiği kaydedildi. Ölümler California, Kansas, Florida, Georgia, Illinois, Indiana, Minnesota, Mississippi, Missouri ve Oregon eyaletierinde yaşandı.

Tombik

TARTIŞMALI THC MADDESİ

Uzmanlar, akciğerlerin yakıcı bir maddeye reaksiyon gösterdiği hastalığı inhalasyon hasarına benzetiyor. Ancak vakaların pek çoğunda e-sigaraların tatlandırıcı kısmına THC denilen ve kenevirden elde edilen psikoaktif uyuşturucu bir maddenin kullanıldığına dair de bilgiler var. Hastalıkta ilk vakalar nisanda ortaya çıkmıştı. Belirtileri arasında solunum yetmezliği, bitkinlik, göğüs ağrısı ve kusma var.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks