Görevde bulunduğu dönemde üniversite ve vakfı 12.3 milyon lira dolandırma

Mansur Topçuoğlu’na 12.3 milyonluk dolandırıcılık davası.

Mansur Topçuoğlu’na 12.3 milyonluk dolandırıcılık davası!

Haliç Üniversitesi eski Mütevelli Heyeti ve Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı eski Başkanı Mansur Topçuoğlu hakkında, görevde bulunduğu dönemde üniversite ve vakfı 12.3 milyon lira dolandırmak üzere muvazaalı senet hazırladığı iddiasıyla ‘dolandırıcılık’ suçundan iddianame düzenlendi.

Haliç Üniversitesi eski Mütevelli Heyeti Başkanı Mansur Topçuoğlu hakkında ‘dolandırıcılık’ suçlamasıyla iddianame düzenlendi. İddianamede, Topçuoğlu’nun yetkilisi olduğu bir şirket kanalıyla Haliç Üniversitesi ve Lösemili Çocuklar Vakfı’ndan 12.3 milyon lira menfaat temin etmek üzere muvazaalı senet düzenlediği kaydedildi.

Tombik

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre, İstanbul 28. İcra Dairesi tarafından, Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın Haliç Üniversitesi’nin 12.3 milyon liralık borcuna ilişkin bir dosya kapsamında kefil gösterildiği, vakfın bir taşınmazının üzerine haciz konulduğu, bu taşınmazın da icra yoluyla satılmak istendiği, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmede Bizim Lösemili Çocuklar Vakfı’nın gayrimenkulünü satmak üzere yetki belgesi almadığının anlaşıldığı savcılığa bildirildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks