Gözler ‘İlk müftü nihahı’nın ne zaman kıyılacağına çevrildi.

Müftülere nikah yetkisi yürürlüğe girdi.

Müftülüklere nikah kıyma yetkisi tanıyan düzenlemeyi de içeren nüfus hizmetleri yasası Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Gözler ‘İlk müftü nihahı’nın ne zaman kıyılacağına çevrildi.

18 Ekim’de Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildikten sonra Cumhurbaşkanlığına gönderilen Nüfus Hizmetleri Yasası, 15 günün ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer alan “Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”da nikah düzenlemesinin yanı sıra başka düzenlemeler de bulunuyor.

Tombik

Yasaya göre, elektronik ortamda tutulan aile kütüklerinde kişiye ait tek bir kayıt tutulacak, kişi ve olay kayıtları, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile ilişkilendirilecek. Aile kütüklerinde yer alacak bilgilere, velayete ve vesayete ilişkin bilgiler ilave edilecek. Velayet ve vesayeti gerektiren hallere ilişkin bilgiler sadece elektronik ortamda tutulacak.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks