Grip salgınları nedeniyle hastanelerin acilleri dolup taşıyor.

Domuz gribinden nasıl korunuruz?

Grip salgınları nedeniyle hastanelerin acilleri dolup taşıyor. Prof. Dr. Osman Erk, mevsimsel grip ile domuz gribinin belirtilerini SÖZCÜ’ye anlattı. Erk, korunmak için hijyen faktörünün önemine dikkat çekti.

Bugünlerde küçük büyük hemen herkes grip… Hastaların ya öksürüğü geçmiyor ya midesi bulanıyor ya da düşmeyen bir ateşi var. Acil servisler hasta dolu. Domuz gribi salgını hızla devam ediyor ancak birçok kişi hastalıkla karşılaştığında ne yapacağını bilmiyor… Peki domuz gribi mevsimsel gripten nasıl ayırt edilir? Belirtileri nelerdir? Nasıl tedavi edilir? Merak edilen bu soruların yanıtlarını İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Profesörü Doktor Osman Erk verdi. İşte anlattıkları: “Domuz; kuş, insan ve domuz gribi etkenleriyle enfekte olabilen bir hayvandır. Domuz gribi etkeni ise insan, domuz ve kuş gribi etkenlerinin karışımı bir virüstür. H1N1 olarak isimlendirilen bu virüs etkeni domuzlardan insanlara, insanlardan insanlara kolaylıkla bulaşabilen bir virüstür. Domuz gribi mevsimsel gribe benzer bir hastalık tablosu yaratır ama çok daha hızla yayılma riski taşır.”.

Tombik

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks