Gümrük kapılarındaki oy verme işlemine ilişkin ayrıntılar.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Genelge yayımlandı… İşte geçersiz sayılacak oylar.

Gümrük kapılarındaki oy verme işlemine ilişkin ayrıntılar, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Gümrük kapılarında oy verme işlemi, 7 Haziran Perşembe günü saat 08.00’de başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 9 Mayıs tarihli “Gümrük Kapılarında Görev Yapacak Geçici Gümrük Kapısı Seçim Kurulları ve Sandık Kurullarının Görev ve Yetkileri ile Gümrük Kapılarındaki Oy Verme İşlemleri”ne ilişkin genelgesi, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Tombik

Buna göre, gümrük kapılarında oy verme işlemi, 7 Haziran Perşembe günü saat 08.00’de başlayacak ve 24 Haziran Pazar günü saat 17.00’ye kadar, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda 30 Haziran Cumartesi günü saat 08.00’de başlayacak ve 8 Temmuz Pazar günü saat 17.00’ye kadar devam edecek.

Gümrük kapılarında sadece Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanabilecek.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nde, 7 Haziran Perşembe günü başlayacak oy verme işleminde, özel imal ettirilmiş ve “Yüksek Seçim Kurulu” filigranı bulunan beyaz renkteki birleşik oy pusulalarıyla, ön yüzünün sol üst köşesinde YSK amblemi yer alacak şekilde hazırlanan filigranlı sarı renkteki zarflar ile “Tercih” ve “Evet” mührü kullanılacak.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks