Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fatih sondaj gemisinde çalışanlar ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı

Fatih sondaj gemi personeline tutuklama emri çıkarıldı.

Fatih sondaj gemi personeline tutuklama emri çıkarıldı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Fatih sondaj gemisinde çalışanlar ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ile işbirliği yapan yöneticiler için tutuklama emri çıkararak büyük bir skandala imza attı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi skandal bir kararla, sözde münhasır ekonomik bölgesi içerisinde yasadışı sondaj yapıldığı gerekçesi ile Fatih sondaj gemisinde çalışanlar ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, (TPAO) ile işbirliği yapan şirketlerin yetkilileri hakkında tutuklama emri çıkardı.
Türkiye’nin uzun süredir uyarmasına rağmen tek yanlı doğalgaz sondaj çalışmalarına devam eden Güney Kıbrıs Rum Yönetimi skandal bir karara imza attı.

Tombik

Çalışmaların izinsiz olduğunu gerekçe gösterdiler

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Mayıs ayından beridir Kıbrıs adasının 36 ila 50 deniz mili açıklarında bulunan Fatih sondaj gemisinde çalışanlar ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, (TPAO) ile işbirliği yapan şirketlerin yetkilileri hakkında sözde münhasır ekonomik bölgesi içerisinde yasadışı sondaj yapıldığı gerekçesi ile tutuklama kararı çıkardı. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Fatih Sondaj gemisinde görevli personeli ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı,(TPAO) ile işbirliği yapan şirket yetkilileri ile birlikte 25 personeli ve gemi mürettebatı hakkındaki tutuklama kararında Kıbrıs Rum Yönetimi’nin kendi deniz bölgesinde izinsiz olduğunu gerekçe göstererek uluslararası alanda girişim başlattığı öne sürüldü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks