Hatay’da dünyada 5 bin doğumda bir görülen ‘cranium bifidum’ teşhisiyle ikiz kafalı bebek.

Hatay'da İki Kafalı Bebek Dünyaya Geldi .

Hatay’da İki Kafalı Bebek Dünyaya Geldi.

Hatay’da dünyada 5 bin doğumda bir görülen ‘cranium bifidum’ teşhisiyle ikiz kafalı bebek dünyaya geldi. Suriyeli 3 günlük bebek Türkiye’de ameliyat edildi.

Hatay’da, dünyada sıklığı her 5 bin canlı doğumda bir vaka olarak görülen ‘cranium bifidum’ ikiz kafa teşhisiyle doğan Suriyeli 3 günlük bebeğin, Türkiye’de gerçekleştirilen başarılı ameliyatı sonrası kafatasının arkasındaki bölüm alındı.

Tombik

RİSKLİ DOĞUM OLDUĞU İÇİN TÜRKİYE’YE GELDİ

Suriye’nin Halep şehrinde yaşayan ve 7’inci çocuğu Abdullatif Şekrak’a hamile olan Suriyeli Sana Hilel sancısının artması ve riskli doğum olduğu için Türkiye’de Hatay’da Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde sezaryen ile doğum yaptı.

3 GÜNLÜK UĞRAŞIN SONUNDA BAŞARILI AMELİYAT GERÇEKLEŞTİ

Çift başlı bir çocuğu dünyaya gelen Suriyeli Firas Şekrak ile Sana Hilel çiftine bebeğin riskli olduğu için hemen ameliyat edilmesi gerektiği söylendi. Suriyeli çift Halep’ten gelerek Türkiye’de doğan minik bebeklerini hemen İskenderun’da bulunan özel bir hastaneye getirdi.Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Koparan, yeni doğan bebeği müşahede altına alarak, bebeğin ameliyata hazır hale gelmesi için 3 günlük uğraşın ardından başarılı ameliyatı gerçekleştirdi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks