Her gün 2 bin ton çöp üreten 1 milyon 900 bin nüfuslu Kocaeli’nde, çöp depolama alanları doldu.

2 yıl sonra çöp koyacak yer bulamayacaklar

2 yıl sonra çöp koyacak yer bulamayacaklar.

Her gün 2 bin ton çöp üreten 1 milyon 900 bin nüfuslu Kocaeli’nde, çöp depolama alanları doldu. Yalnızca 2 yıllık çöp depolama alanı kalan şehirde, Büyükşehir Belediyesi ormanlık alana katı atık bertaraf tesisi kurmak istemesine çevreciler sert tepki gösterdi. Yeni başkan Tahir Büyükakın projeyi iptal ederek, çevrecileri ve akademisyenleri çözüm için ortak çalışmaya davet etti.

1 milyon 906 bin 231 nüfuslu Kocaeli’nde her gün 2 bin ton çöp çıkıyor. Kocaeli’nde günlük kişi başına ortalama 1 kilo atık çıkıyor ve belediye iştiraki olan İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme Anonim Şirketi (İZAYDAŞ) çöp depolama işi yapıyor. Evsel atık bertaraf tesisi bulunmayan kentte geçtiğimiz yıl İzmit Umuttepe mevkiindeki ormanlık alanda katı atık bertaraf tesisi kurulması kararlaştırılmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kendi başına aldığı karar, çevreci muhalefetinin baskısı sonrasında iptal edildi.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks