Her yıl yayınlanan dünyanın en zenginleri listesinde çoğunlukla Amerikalılar yer alıyor.

Servetleri Dudak Uçuklatan 8 Yahudi İş İnsanı

Servetleri Dudak Uçuklatan 8 Yahudi İş İnsanı.

Her yıl yayınlanan dünyanın en zenginleri listesinde çoğunlukla Amerikalılar yer alıyor. Ancak yüzyıllar boyu ticarette çok iyi oldukları bilinen yahudiler aslında günümüzde de dünya ekonomisine yön veriyor. İşte servetleri dudak uçuklatan 8 yahudi iş insanını sizin için derledik…

8. Isaac Perlmutter (5 Milyar Dolar)

Tombik

Marvel Comics şirketinin sahibidir. ‘Spiderman‘, ‘Daredevil,’ ‘Hulk‘ ve ‘Iron Man’ gibi süper kahraman filmleriyle ünlü Marvel’ı 4 milyar dolara Disney’e satarak servetinin büyük kısmını elde etmiştir. Daha sonra da Marvel’ın yöneticiliğini geri almıştır. Perlmutter, 1967’de İsrail’den Amerika’ya göç ettiğinde yanında sadece 250 dolar vardı. Paraya ihtiyacı olduğu için çocukluğundan kalma oyuncakları Brooklyn caddelerinde satmıştı. Bir gün Marvel gibi bir şirketin sahibi olacağını kim nereden bilebilirdi?

7. Roman Abramovich (12.2 Milyar Dolar)

İngiltere’nin Chelsea FC Spor Kulübünün sahibi olan yahudi asıllı Rus iş insanıdır. İngiltere, Fransa, İspanya ve İsrail’de değerli mülkleri olmakla birlikte lüks yat ve uçakları ile de dünya medyasının ilgisini çekmektedir.

6. Sheldon Adelson (33 Milyar Dolar)

ABD’nin en büyük kumarhane şirketi Las Vegas Sand’in sahibi. Bugün, 14 milyar dolarlık kumar imparatorluğunun yarısından fazlasına sahiptir. Trump destekçisidir. Dünyanın en zenginlerinden olan Adelson, İsrail’e maddi ve manevi her türlü desteği de vermesiyle bilinir. İsrail’de sahibi olduğu Israel Hayom adlı gazete Netanyahu’nun destekçileri arasında sayılmaktadır.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks