Her Yıl Yüz Binlerce Plastik Atık.

Doğada Çözülebilen Pipet: Lolistraw

Doğada Çözülebilen Pipet: Lolistraw

Doğada geri dönüşemeyen plastik maddelerin yarattığı hasarın boyutları hakkında bir fikriniz var mı? Peki ya, her yıl ne kadar çok plastik ürünün çevre kirliliğine yol açtığını biliyor musunuz? Bu çevre kirliliğinin bütün ekolojik sistemi olumsuz yönde değiştirmekte olduğu uzmanların ortak görüşü. Peki ekolojik dengeyi basit bir pipet ile koruyabilecek olsaydınız?

Her Yıl Yüz Binlerce Plastik Atık.

Tombik

Dünya geneline bakıldığında çevre kirliliğinin büyük bir kısmını, kullanımı iyice yaygınlaşan plastik atıklar oluşturuyor. Kaplar, mutfak eşyaları, günlük kullanımda elinizde tuttuğunuz pek çok ürünün ambalajı veya poşetler bu ailenin en tanıdık üyeleri. Neyse ki tehlikenin farkında olan bazı organizasyonlar bu kirliliğin önüne geçilebilmesi için çalışmalar yapıyor.

Yürütülen kampanyalara, geri dönüşüm faaliyetlerine rağmen bazı plastik bazlı ürünler bu sürece dahil edilemiyor. Bunun nedeni ise adı geçen nesnelerin geri dönüştürülemeyecek kadar küçük parçalar olması. Ancak her ne kadar küçük parçalar olsalar da, biriktiklerinde ortaya çıkan kirlilik göz ardı edilemeyecek kadar büyük. Bu küçük parçalardan biri de neredeyse her yerde görmeye alıştığımız plastik pipetler. Ancak bu soruna bir çözüm bulunmuş durumda.
Çözümün adı: Lolistraw.

Lolistraw: Doğa İçin Büyük İcat

Karşınızda doğayı kurtarmaya gelmiş, kendisi küçük işlevi büyük pipet; Lolistraw. Genç girişimci iki kadın tarafından icat edilen bu ürün içecekler için kullanılan sıradan pipetler ile bire bir aynı. Tek farkı ise kısa sürede doğaya karışabiliyor olması. Doğada yok olması yüzyılları bulan plastik pipetlerin aksine Lolistraw, organik bir yiyecek gibi kısa sürede yok oluyor. Bununla birlikte dilerseniz içeceğinizin keyfini çıkardıktan sonra bu şahane pipetin tadına da bakabilirsiniz. Yüzde yüz organik malzemeler ile üretilen pipet doğa için tehlike oluşturmadığı gibi insan vücudu için de hiçbir tehlike yaratmıyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks