Hiçbir belirti vermeyen sinsice ilerleyen o ölümcül hastalığa karşı uyardı.

'Anevrizmalar genellikle belirti vermez'

‘Anevrizmalar genellikle belirti vermez’.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gökçe Şirin, yaptığı yazılı açıklamada hiçbir belirti vermeyen sinsice ilerleyen o ölümcül hastalığa karşı uyardı.

Tıp literatüründe temiz kan taşıyan ana damarların üzerindeki genişleme olarak tanımlanan anevrizmaların genellikle herhangi bir belirti vermediğini belirten Doç. Dr. Gökçe Şirin, “Çoğu anevrizma rastlantısal olarak başka nedenle yapılan muayenenin bir bulgusu olarak saptanır” açıklamasında bulundu.

Tombik

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Gökçe Şirin, yaptığı yazılı açıklamada, halk dilinde “balonlaşma” olarak bilinen anevrizmanın, damar duvarının sağlamlığını kaybetmesi ve genişlemesi olduğunu anlattı.

İşte anevrizmanın risk faktörleri

Bir genişleme ya da anevrizmadan söz edebilmek için normal damar çapının en az 1,5-2 katı kadar genişlemesi gerektiğini belirten Şirin, kişinin yaşına, cinsiyetine, boyuna, vücut ağırlığına ve bulunduğu bölgeye göre damar çaplarının farklılık gösterdiğini hatırlattı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks