İBB’nin kamu kaynaklarının verimsiz kullanılmasına neden olacağı için iptal ettiği…

Kağıthane nostaljik dekovil hattında inşaat durdu

Tartışma yaratan tren projesi yine gündemde: Kağıthane nostaljik dekovil hattında inşaat durdu.

İBB’nin kamu kaynaklarının verimsiz kullanılmasına neden olacağı için iptal ettiği, Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Raylı Sistem Hattı projesini, 3 kilometrelik nostaljik hatta çeviren Kağıthane Belediyesi’nin başlattığı inşaat çalışması durdu. Kağıthane ve İBB Meclisi İyi Parti Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı, “İşin bitirilmesi gereken tarihin üzerinden 2 aydan fazla zaman geçti. Mayıs ayında getirilen vagonlar çürümeye terk edildi. Daha duraklar bile yapılmış değil. 8.8 milyon liralık bu şatafatlı nostaljik hat yerine halkın acil ihtiyacı olan 10 derslikli lise yapılabilirdi. İşte AKP’nin ‘İstanbul’a hizmet israf değildir’ sloganını çürüten israf budur” diyerek tepki gösterdi.

Tartışma yaratan tren projesi yine gündemde: Kağıthane nostaljik dekovil hattında inşaat durdu.

Tombik

İstanbul’un gündemine uzun süre meşgul eden ve Belgrad Ormanları’ndan geçeceği için tepki çeken Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Raylı Sistem Hattı projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Şubat 2017’de ihale açılmıştı. Yapım maliyeti 463 milyon 207 bin TL olan hattın ihalesi 12 Haziran 2017 günü “kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılmaması sonucunu doğurabileceği…” gerekçesiyle iptal edilmişti. Dekovil hattının projesini çizmek için 392 bin lira harcanmıştı. Bin 500 ağacın kesilmesine neden olacak hat iptal edilince Kağıthane Belediyesi devreye girerek dekovil hattını, 3 kilometrelik nostaljik hatta dönüştürdü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks