İki dev dijital parada birleştiriyor.

Koç ve Sabancı dijital parada birleşiyor.

İşadamı Alphan Manas, iki devi dijital parada birleştiriyor. Koç ve Sabancı, Manas’ın TCcoin isimli dijital parasının arzı için ortak şirket kuruyor.

Türkiye’nin en büyük iki holdingi ‘bitcoin’ yatırımı için bir araya geliyor. Koç ve Sabancı’nın dijital para üretimi için ortak şirket kurmak üzere kolları sıvadığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, projeye TCcoin ismi verildi. Holdingler kamusal regülasyonların çıkmasının ardından çalışmalarını hızlandıracak. Proje gerçekleşirse, bireysel girişimcilerin ya da adı-sanı bilinmeyen şirketlerin çıkardığı kripto para dönemi kapanacak.

Tombik

ŞİRKET KURULACAK

Sabah’a açıklamalarda bulunan projenin sahibi olan Tcc Teknolojileri A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, dijital paranın güvenilir olduğunu göstermek için büyük holdinglere teklif götürdüklerini, onlardan da olumlu yanıt aldıklarını açıkladı. Holdinglerle ortak bir şirket kurmak için çalışmaların başladığını belirten Manas, “Bu projeyi başlattığımızda dünyada ilk kez arkasında büyük holdinglerin olduğu sanal parayı kullanıma sunmuş olacağız” dedi. Holdinglerin bu alanda kamu regülasyonunun henüz olmaması nedeniyle temkinli davrandığını belirten Manas, “Ben yıllardır bu alanda çalışmalar yapıyorum. Türkiye Fütüristler Derneği’nin kurucu başkanıyım. Yani bu alanda tek başıma dijital para arzı (ICO) yapabilirdim. Ancak büyük kurumlarla piyasaya girerek regülasyonun yapılmasını da hızlandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

PARAYI KULLANACAKLAR

Detaylar
haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks