İngiliz parlamentosu, önceki ay başlattığı araştırma kapsamında, İngiltere’nin hangi Kürt gruplara ne tür destek verdiğini ele alıyor.

İngiltere itiraf etti! YPG, terör örgütü PKK’yla…

İngiliz parlamentosu, önceki ay başlattığı araştırma kapsamında, İngiltere’nin hangi Kürt gruplara ne tür destek verdiğini ele alıyor.

İngiltere’nin Ortadoğu’dan Sorumlu Devlet Bakanı Alistair Burt, İngiliz parlamentosu Dışişleri Komisyonu’nun “Kürtlerin hevesleri ve İngiltere’nin çıkarları” başlıklı oturumunda milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Tombik

Komisyonun İşçi Partili üyesi Mike Gapes’in, PKK ve YPG arasındaki ilişkilerle ilgili sorusu üzerine Burt, “PKK ile kendimiz ilişki içinde değiliz ancak olası bağlantılar konusunda kaygılıyız ve PYD’yi her zaman PKK ile olabilecek her türlü bağlantıyı kesmeye çağırıyoruz” yanıtını verdi.

‘PKK İLE HİÇBİR TEMASIMIZ YOK, PYD İLE SEYREK TEMAS EDİYORUZ’

Oturumda yer alan İngiliz Dışişleri Bakanlığının Doğu Akdeniz Masası Başkanı Amy Clemitshaw da PKK ile PYD arasındaki ilişkilerle ilgili haberlerin farkında olduklarını belirterek, “PKK ile hiçbir temasımız yok. O bir terör örgütü ve İngiltere’nin de terör listesinde. PYD ile de sadece seyrek olarak temas ediyoruz. Bu örgütlerin nasıl çalıştığının ayrıntıları konusunda daha fazla yorum yapmak istemiyorum” şeklinde konuştu.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks