İnsanlığımızı kaybediyor isek beynimize temas var demektir.

Sürekli şeytanı suçlayıp durdunuz. Gösterin desem gösteremezsiniz.

İnsanlığımızı kaybediyor isek beynimize temas var demektir.

Nasıl oluyor da göremediğiniz ve kötü diye tanımladığınız şeytanı sürekli suçluyorsunuz. Bunu hiç düşündünüz mü? Tabi ki konuyu hemen inancınıza bağladınız. Bir takım sorulara cevap bulamayınca hemen inancınıza sığınıyorsunuz. Peki inancınızı hiç yargıladınız mı? Nasıl bir inanca sahipsiniz ve gereklilikleri nelerdir.

Şunu öğrenemediniz inanmak insan olmak ile başlar. İnsanlığınızı kaybediyor iseniz inançlıyız diyemezsiniz ve onu kullanamazsınız. Ayrıca şeytanı da suçlayamazsınız. Çünkü onu bilen, onu tanıyan ve tanımlayan sizsiniz. Tanımladığınız gibi ise neden onu suçluyorsunuz? Tanımlamayı zaten siz yapıyorsunuz. Eğer o kötü ise siz kötüsünüz demek değil mi?

Tombik

İnsan olmak inanmaktır. İnanmak insan olmayı gerektirir. Siz henüz bunu başaramadınız. Başaramadığınız gibi sahip olduğunuz insanlığı da kaybetmek üzeresiniz. İnsan olmak fiziksel bir yapıya sahip olmak değildir.

Siz; hayvanları bugün sizin fiziksel yapınızın dışında bir yapıya sahip oldukları için hayvan olarak tanımladınız. Onların hayatlarının içerisine girebildiniz mi? Onlar düşünemez diyorsunuz? Bunu nereden biliyorsunuz?

Eğer kendinizi hayvanlardan ayırıp insan olarak tanımlıyor iseniz lütfen insan olun o zaman.

Maddeye tapınmanız sizin ilk insanlığınızı kaybettiğiniz zamandır. Madde zaten putlardan meydana gelmektedir. Madde fizikselliktir. Bunu bildiğiniz halde sürekli madde edinmeniz sizin maddeye tapdığınızı göstermektedir.

Maddeye tapıpda insan olmanız mümkün değildir. Çünkü hak söz konusudur. Eşitlik ve insan olma olguları aynıdır. Eğer bu zamanda hem maddeye tapıp hem de insanım diyor iseniz, beyninize müdahale var demektir.

İnsan gibi görünüp insan gibi yaşayarak maddeleşmek beyne müdahale olduğunu göstermektedir.

Eğer maddenin ve fizikselliğin bir anlam ifadesi olsa idi, yaratıcı kurulu bir düzen yaratır ondan sonra insan bu kurulu düzenin içerisinde yaşardı.

Dünya ve alemlerin neden ve ne kadar yaratıldığını biz asla bilemeyiz. Dünya yaratılan gezegenlerden biridir. Ve insanın yaşaması için uygun olanlardan bir tanesidir. Dünya ve alemler bir düzen değil ol denildiği için meydana gelmiştir. Ama sizin yapmış olduğunuz ve meydana getirdiğiniz fiziksel ve maddesel hayat tamamen insanın eseridir.

Yaratılanlar oluşturulanlar ile asla kıyaslanamaz.

Sizin oluşturmuş olduğunuz bir hayatta insanlık kaybedilmekte, eğer aksini düşünüyor iseniz beynimize müdahale var demektir.

Mehmet Arkın Gürbüz
Haber Veriyoruz

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks