Irak hükümetinin Aralık ayındaki zafer ilanının ardından ‘sessizliğe gömülen’ terör örgütü DEAŞ

'Kabus geri döndü'

Son 4 günde 4 ülke… ‘Kabus geri döndü’.

Irak hükümetinin Aralık ayındaki zafer ilanının ardından ‘sessizliğe gömülen’ terör örgütü DEAŞ, sadece son 4 günde 4 farklı ülkede düzenlenen terör saldırılarını üstlendi. Örgütün, Irak’ta Mart ayında 3, Mayıs ayında 30, Haziran ayında 83 kaçırma olayına karışarak ‘gerilla taktiğine’ dönüş yaptığı yorumu yapıldı. Hürriyet’e konuşan Ortadoğu uzmanları, terör örgütü DEAŞ’ın Irak ve Suriye arasındaki bölgedeki görece hâkimiyetini kaybetmesinin ardından yaşanan sessizlik döneminden sonra bu tip bir ‘gerilla’ yapılanmasına dönüş yapılmasının ‘beklenen’ olduğunu söyledi. Örgüt, Golan Tepeleri yakınlarında İsrail hava savunma sistemleri tarafından vurulan Suriye savaş jetinin pilotunun cansız bedenine ait görüntüleri paylaşarak ‘mesaj’ verdi.

Terör örgütü DEAŞ tarafından 4 farklı ülkede gerçekleştirilen saldırılarda en az 255 kişi hayatını kaybetti. Hürriyet’e konuşan uzmanlar, 2014 yılında Musul’daki El Nuri El Kebir Camisi’nde Ebu Bekir el Bağdadi’nin DEAŞ’ı hilafet, kendisini de halife ilan etmesinin ardından yaşanan toprak kayıplarıyla örgütün ‘tipik bir terör örgütü’ statüsüne geri dönüş yaptığı yorumunda bulundu.
Hürriyet’e konuşan Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cengiz Tomar, “Örgütün özellikle alan hakimiyetinin marjinalize olmasının ardından konvansiyonel bir terör örgütüne dönüşmesi kaçınılmazdı. Nitekim bölgede alan hakimiyetini kaybeden DAIŞ’ın diğer terör örgütleri gibi saldırılar düzenlemeye başlaması beklenen bir durumdur. Bölgede ve İslam dünyasında mevcut şartlar değişmediği müddetçe adı ne olursa olsun bu tür terör örgütleri var olmaya devam edecektir.”.

Tombik

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks