İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali piyasaları yorumladı.

İş Bankası GM Bali: Söylem değil eylem zamanı.

İş Bankası GM Bali: Söylem değil eylem zamanı.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali piyasaları yorumladı. Bali yaptığı açıklamada “artık söylem değil eylem zamanı” ifadelerini kullandı. Bali parasını yurt dışına çıkaranlarla ilgili, “Bunun bir objektif tarafı var, subjektif yorumum şöyle: Siz çıkarttığınız parayı bu ülkeden kazandınız” diye konuştu.

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali katıldığı Bloomberg HT canlı yanında ekonomi gündemini yorumladı. Kur atağının ekonomik bir temeli olmadığını ve yine ekonomik temellerle açıklanamayacağını söyleyen Bali, “Çok çabuk aksiyon göstermeliyiz. Artık söylem değil eylem zamanı” dedi. İşte Bali’nin açıklamalarından satır başları:

Tombik

“TOPLUMU İYİ BİLGİLENDİRMELİYİZ”

Ödemelere gelindiğinde çok meşhur konudur bu. Nasıl ödenecek? 15 Temmuz sonrası yerli yersiz değerlendirmeler yapılırken rakamlarla izah etmiştim. Türkiye’nin 1 yıllık vadeli borcu 180 milyar dolar. Ödeme vadesi 1 yıl kalmış olan borçların toplamı.

Toplumu iyi bilgilendirmemiz lazım. Bankalara şuraya buraya çıkıp bir takım hareketler yapmak isteyen hanehalkı da var. 180 milyar doların 102 milyar doların yükümlülüğü bankaların. Bunun da yarısı bankaların kendi borçları değil. Yurtdışı yerleşiklerin bizim nezdimizde açtığı mevduatlar. Diğer yarısı borçlar. Yönetilebilir düzeyde.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks