İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal dosya iddiasıyla ilgili açıklama.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal'dan 'dosya iddiasına' yanıt

80%
Awesome
  • Design

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal’dan ‘dosya iddiasına’ yanıt.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal dosya iddiasıyla ilgili CNN Türk’te yaptığı açıklamada, ” Verilerin hepsi orada duruyor. Evrak kaçırmanın cezası daha ağır. Bu açıklama şık olmadı. Kendisi mazbatayı alıp da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturursa oradaki arkadaşlarla nasıl beraber çalışacak?” ifadelerini kullandı.

Mevlüt Uysal’ın açıklamalarının satır başları;

Tombik

Öncelikle şunu söylemek lazım, seçimlerimiz ülkemizde demokrasi yerleşti. Artık dünyaya baktığımız zaman belirli sıkıntılarımız olsa bile bu seçim gayet güzel geçti. Keşke devamını da getirebilsek. Seçimden sonra kazananlar oluyor. Kazananlar mazbatasını alıyor.

Uluslararası sözleşmeler gereği yükümlülüklerimiz var. Ben hala imza atıyorum. Mazbatayı verene kadar. O gerçekleşmeden hele hele İstanbul’da böyle bir tartışmanın olduğu dönem tarihte ilk defa olmuştur. Sanki iki defa belediye başkanı var gibi bir anlam çıkıyor.

– Devir teslim yapılmadan, böyle bir unvanı kullanmış olması yakışmadı. Büyükşehir’de bazı dosyaların kaçırıldığı gibi bir iddia da bulundu.

– Hukukçuyum 19 sene avukatlık yaptım. Birçok konuda dijital imzaya geçtik. Dosya kaçırmak bu çağda bu tarihte kavram olarak yok.

– Verilerin hepsi orada duruyor. Evrak kaçırmanın cezası daha ağır. Bu açıklama şık olmadı. Kendisi mazbatayı alıp da Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturursa oradaki arkadaşlarla nasıl beraber çalışacak?

– 117 ülkeden daha büyük bütçesi var İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin. Mevcut personelle devam edip etmeme kararı verilir. Ama suçlayarak gelmesi çok ağır. Ve fiilen imkanı olmayan bir suçlama.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks