İstanbul Öğrencileri başarısızlığa ve disiplinsizliğe sürükleyen karma eğitim.

Dünya ‘karma eğitim’i terk ediyor.

Dünya ‘karma eğitim’i terk ediyor.

Kız ve erkek öğrencilerin üzerinde olumsuz etkileri olduğu uzun soluklu araştırmalarla ispatlanan karma eğitim modelinin, başta ABD olmak üzere Batılı ülkeler tarafından terk edilmeye başlandığı ortaya çıktı.

İstanbul Öğrencileri başarısızlığa ve disiplinsizliğe sürükleyen karma eğitim modelinden yaka silken ABD ve Batılı ülkelerin yıllar önce karma eğitimden vazgeçmeye başladığı ortaya çıktı. Türkiye’deki sol çevrelerin baskısı sonucu tartışılmaya dahi açılamayan karma eğitim sisteminin öğrencileri olumsuz etkilediğinin anlaşılması sonrası düğmeye basan Batılı ülkelerin, tek tip eğitim sistemine geçtikleri bildirildi. ABD’deki 506 okulun tek cinsiyetli olarak eğitim verdiği ve sadece kızların okuduğu 84 üniversitenin olduğu öğrenildi. Avustralya’daki okulların yüzde 12’sinde kız ve erkek öğrencilerin ayrı olarak okuduğu belirlendi. İngiltere’de de tek tip eğitim veren 400’ü aşkın eğitim kurumunun olduğu kaydedildi. Danimarka’da karma eğitimin terk edildiği, Almanya’da ise 2001 yılından bu yana karma eğitim zorunluluğunun kaldırıldığı kaydedildi.

Tombik

ABD, TEK TİP EĞİTİM UYGULUYOR

Türkiye’deki bir avuç azgın azınlığın ideolojik takıntısının sonucu olarak göklere çıkarılan karma eğitim modeli başta ABD olmak üzere birçok Batılı ülke tarafından terk ediliyor. Kız ve erkek öğrencilerin başarısı üzerinde olumsuz etkisi olduğu araştırmalarla gün yüzüne çıkan karma eğitim modelinin yerini tek tip eğitim sistemi alıyor. ABD’de 506 okulda tek cinsiyetli bir model üzerinden eğitim veriliyor. 506 okulun 116’sında kız ve erkek öğrencileri ayrı bir şekilde okutulurken, 389’unda ise sınıflar ayrı bir şekilde eğitim işleniyor. ABD’deki 84 üniversite ise sadece kız öğrencilere eğitim ve öğretim veriyor.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks