İstanbul TEM Polisi Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Doç. Dr. Şaban Kardaş.

ORSAM Başkanı gözaltına alındı! Doç. Dr. Şaban Kardaş kimdir?

İstanbul TEM Polisi Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) Başkanı Doç. Dr. Şaban Kardaş, gözaltına aldı.

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ORSAM Başkanı Şaban Kardaş’ı Ankara’daki evinde gözaltına aldı. Gözaltına alınan Kardaş Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Tombik

Kardaş’ın, iş adamı Osman Kavala’nın gözaltına alındığı soruşturma kapsamında yakalandığı öne sürüldü.
Osman Kavala da 18 Ekim’de Atatürk Havalimanı’nda gözaltına alınmıştı.

DOÇ. DR. ŞABAN KARDAŞ KİMDİR?

ORSAM sitesinde yer alan bilgilere göre Doç. Dr. Şaban Kardaş, TOBB ETÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi ve ORSAM Başkanıdır. Dr. Kardaş ODTÜ ve Bonn Üniversite’lerinde uluslararası ilişkiler ve Avrupa çalışmaları alanlarında yüksek lisans dereceleri aldıktan sonra, doktora eğitimini Utah Üniversitesi’nde tamamlamıştır.
Kendisinin uluslararası ilişkiler teorisi, güvenlik çalışmaları, insan hakları, enerji politikaları ve Türk iç ve dış politikası konularında yayınlanmış çalışmaları bulunmaktadır. Üniversitedeki görevinin yanı sıra, Dr. Kardaş Perceptions dergisinin yardımcı editörlüğünü yürütmekte ve GMF’nin On Turkey serisinde analizleri yayınlanmaktadır. Dr. Kardaş Kara Harp Okulu, Polis Akademisi Diplomasi Akademisi, Sakarya Üniversitesi ve diğer kurumlarda dersler de vermektedir.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks