İstanbul’da bir restoranda yediği yemekten zehirlenen müşteri.

Zehirlenen müşteriye tazminat!

Zehirlenen müşteriye tazminat!

İstanbul’da bir restoranda yediği yemekten zehirlenen müşteri, Tüketici Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme restoranın, müşteriye 2 bin 500 TL tazminat ödemesine hükmetti.

Maks Gerşon, eşi ve arkadaşlarıyla birlikte İstanbul Beyoğlu’nda lüks bir restorana gitti. Yedikleri akşam yemeği sonrası mide bulantısı ve kusma belirtileriyle hastaneye başvuran grubun, zehirlendikleri tespit edildi. Hastanede yapılan tedavi sonrası taburcu edilen Maks Gerşon, restoran yetkililerinden şikayetçi olup, bir de Tüketici Mahkemesi’ne başvurdu.

Tombik

Mahkeme, Maks Gerşon’un talebi sonrası dosyayı bilirkişi incelemesine sundu. Bilirkişiden alınan raporda da, “Hastalık tablolarının yedikleri yemek sonucu oluşan gıda zehirlenmesine bağlı Gastroenterit vakaları olduğu” yönünde görüş bildirildi. Restoran yetkilileri ise, başka müşterilerinden şikayet gelmediği bu nedenle kendilerinde yenilen yemekten dolayı değil başka yerden yediklerinden zehirlenmiş olabileceklerini ileri sürdü.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks