İstanbul’daki ilk kişisel sergisini açan dünyaca ünlü İngiliz fotoğraf sanatçısı Peter Sanders.

İngiliz fotoğraf sanatçısı nasıl Müslüman olduğunu anlattı.

İngiliz fotoğraf sanatçısı nasıl Müslüman olduğunu anlattı.

İstanbul’daki ilk kişisel sergisini açan dünyaca ünlü İngiliz fotoğraf sanatçısı Peter Sanders, ziyaret ettiği ülke ve şehirlerde, İslam alimlerini fotoğraflarını çekerek mesleğini sürdürüyor. Sanders, Müslüman olduktan sonra yaşananları böyle anlattı.

“Barışa Manevi Bir Yolculuk” adıyla İstanbul’daki ilk kişisel sergisini açan dünyaca ünlü İngiliz fotoğraf sanatçısı Peter Sanders, ziyaret ettiği ülke ve şehirlerde, İslam alimlerini fotoğraflarını çekerek mesleğini sürdürüyor.

Tombik

Kariyerine 1960’lı yıllarda Bob Dylan, Jimi Hendrix, Rolling Stones, The Doors ve The Who gibi rock müziğin yıldızlarını fotoğraflayarak başlayan Sanders, 1970’li yıllarda yaşadığı manevi arayışın ardından ziyaret ettiği Hindistan ve İslam coğrafyasından etkilenerek Müslüman oldu.

Türkiye’de sergisini açtı

Türkiye’de de ilk kişisel sergisini açan Sanders, fotoğraf sevgisine ve yaşamına ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişte rock yıldızlarının fotoğrafını çektiğini, insanların Müslüman olmasına şaşırdığını belirterek, “İnsanlar, bunun çok büyük bir sıçrama olduğunu düşünüyorlar. Benim jenerasyonum için rock yıldızları, zamanın şairleri gibiydi. Zamanla daha manevi şeylerle ilgilenmeye başladım. Bu yüzden farklı dinleri araştırmaya başladım. Fotoğraflarım da her zaman benim bu yolculuğumu takip etti.” diye konuştu.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks