İzin almadan medya organlarına açıklama yapılmaması.

CHP’de ‘medya’ kriterleri.

Kılıçdaroğlu’nun partililerin medyada yer almasına ve söylemlerine dikkat edilmesi gerektiğini söylemesinin ardından ‘tutum belgesi’ hazırlandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, tüzük kurultayında partililere yönelik yaptığı ,“izin almadan medya organlarına açıklama yapılmaması” yönündeki uyarısının ardından parti yönetimi medya konusundaki “kırmızı çizgileri” belirledi. Milletvekili ve PM üyelerine gönderilen “Medya Tutum” belgesinde, parti içi sorunların medya önünde tartışılmasına yasak getirilerek, “kol kırılır yen içinde kalır” ilkesinin uygulanması istendi. Gazeteci kökenli milletvekillerinden Tuncay Özkan’a bağlı olan CHP Basınla İlişkiler ve Kurumsal İletişim Genel Başkan Yardımcılığı, milletvekili ve PM üyelerine “medya tutum belgesi” hazırladı. Sıkıntıların önüne geçebilmek için birçok önlemin yer aldığı belgede partililere yönelik sert talimatlar bulunuyor. “Amaç, her arkadaşımızın medyada daha çok yer almasını ve partimizin sesinin daha güçlü duyulmasını sağlamak” denen tutum belgesinde sıralanan talimatlar şöyle:

Tombik

-Medya ve kamuoyu önüne çıkacak partimiz CHP üyeleri ile yönetici ve seçilmiş kişileri, “stratejik” önemdeki konular hakkında şahsi görüş ve kanaatlerini açıklayamaz. Anlık sorularla muhatap olsalar dahi PM’den geçmemiş, genel başkan, parti sözcüsü, MYK üyeleri, TBMM Grup Başkanvekillerince açıklanmamış stratejik açıklamalardan kaçınırlar.

-Medyaya çıkmadan partililer önce izin alınmalı. Milletvekilleri nöbetçi grup başkanvekillerine, PM üyeleri de basından sorumlu genel başkan yardımcılığına bilgi verir ve parti politikasına ilişkin bilgi talep eder.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks