İzmir’de yaşayan bir müzisyenin, eserinin melodisini rızası olmaksızın…

Mahmut Tuncer hakkında 5 yıl hapis istemi.

Mahmut Tuncer hakkında 5 yıl hapis istemi.

Şarkıcı Mahmut Tuncer hakkında “bir müzisyenin ‘Cincon’ adlı eserinin melodisini rızası olmaksızın kendi eseri ‘Ankara’da kullandığı” iddiasıyla 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

İzmir’de yaşayan bir müzisyenin, eserinin melodisini rızası olmaksızın kendi eserinde kullandığı ve dağıtımını yaptığı iddiasıyla şikayetçi olduğu şarkıcı Mahmut Tuncer ve çalıştığı plak yetkilisi hakkında ‘Manevi veya mali haklara tecavüz’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Tombik

Cumhuriyet Başsavcılığı Fikri ve Sinai Haklar Soruşturma Bürosu savcısı Ali Osman Kaynak’ın, müşteki Bilgin Çetin’in eserinin izinsiz kullanıldığına yönelik yaptığı şikayet üzerine Mahmut Tuncer ve çalıştığı Özdemir Plak yetkilisi Mustafa Özdemir hakkında başlattığı soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının Mahmut Tuncer ve Mustafa Özdemir hakkında ‘Manevi veya mali haklara tecavüz’ suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle hazırladığı iddianame, İzmir Fikri ve Sinai Haklar Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, müşteki Bilgin Çetin’in ‘Cincon’ isimli eserini Bornova 1. Noterliği’ne tescil ettirmek suretiyle eser sahibi olduğu, eserini çeşitli sosyal medya mecralarında umuma arz ettiği, şüpheli Mahmut Tuncer’in ‘Ankara’ isimli eserinde müştekinin rızası olmadan eseri kullandığı ve eser sahibi olarak müştekinin ismini göstermediği, plak yetkilisinin de bu eserin dağıtımını gerçekleştirerek mali ve manevi haklara tecavüzde bulunulduğu belirtildi.

Detaylar Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks