James Jeffrey, Türkiye ile Suriye’de güvenli bölge üzerinde çalıştıklarını belirtildi.

ABD’den ‘güvenli bölge’ açıklaması.

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Türkiye ile Suriye’de güvenli bölge üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Türkiye ile üzerinde çalıştığımız şey, Türkiye sınırı boyunca belirli bir mesafede YPG’nin olmadığı güvenli bir bölge kurmaktır.” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Jeffrey, ülkesinin Suriye’deki hedefinin IŞİD’in kalıcı şekilde yenilmesi olduğunu belirterek, “Bugün buna çok yakınız ancak halen IŞİD hücrelerinin olduğunu ve IŞİD’in bazı insanların akıllarında varlığını sürdürdüğünü biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Benzer Haber
1 2
Tombik

Jeffrey, ABD’nin Suriye’deki askeri varlığına değinerek, “Oldukça sınırlı sayıda kuvvetimiz şu aşamada netleştirilmemiş bir süre boyunca temizlik operasyonları ve IŞİD’e karşı istikrar operasyonlarını devam ettirmek üzere (Suriye’de) kuzeydoğuda ve El Tanif’te kalacaklar.” şeklinde konuştu.

ABD’nin Suriye’den çekilme sürecine ilişkin soruları yanıtlayan Jeffrey, “Silahlı güçlerin çekilmesi başladı. Kuvvet sayısı orada kalacak nihai sayıya doğru iniyor.” ifadesini kullandı.

YPG’nin olmadığı güvenli bölge

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks