Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ülke genelinde yapılan uygulama.

81 ilde eş zamanlı operasyon: 1159 kişi yakalandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından ülke genelinde yapılan uygulamanın sonuçları açıklandı.

Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından dün 81 il genelinde stratejik öneme sahip bölgeler ile umuma açık yerlerde eş zamanlı olarak “Türkiye Güven Huzur Uygulaması”nın 8’incisi gerçekleştirildi.

Tombik

Uygulamaya, asayiş, terörle mücadele, çevik kuvvet, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, trafik, narkotik suçlarla mücadele, deniz ve havacılık şubelerinden 13 bin 525 ekipte görevli 74 bin 162 personel katıldı. Ayrıca uygulamada, 11 hava ve 84 deniz aracı ile 316 dedektör köpek de kullanıldı.

Birim amirleri, uygulamayı Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinasyon Merkezi’nden canlı olarak takip etti.

Uygulama kapsamında şehir giriş ve çıkışları ile merkezlerinde önceden tespit edilen 4 bin 329 uygulama noktası kuruldu, 7 bin 435 umuma açık yer denetlendi.

Ekiplerce 584 bin 222 kişi kimlik sorgulamasından geçirildi, aranan bin 159 kişi yakalandı. Bazı suçlardan dolayı 267 kişi gözaltına alındı, bin 870 kişi hakkında ise adli veya idari işlem uygulandı.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks