Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ağustos ayında 41 kadının öldürüldüğünü duyurdu.

Ağustos ayında 41 kadın öldürüldü.

Kahreden rapor: Ağustos ayında 41 kadın öldürüldü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ağustos ayında 41 kadının öldürüldüğünü duyurdu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu , 2018 Ağustos ayı raporunu açıkladı. Rapora göre ağustosta 41 kadın erkekler tarafından öldürüldü. Platform geçtiğimiz aya oranla bu ay kadın cinayetlerinde artış yaşandığını vurguladı. Öldürülen 41 kadının 15’i şüpheli ölüm, 13’ünün neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 5’i hayatına dair karar almak isterken öldürüldü, 6’sının ise ekonomik bahanelerle öldürüldüğü kayıtlara geçti.

Tombik

Rapora göre öldürülen kadınların 17’sinin faili meçhul, 10’u evli olduğu erkek tarafından, 5’i akraba ya da tanıdığı kişiler tarafından, 3’ü babası, 3’ü oğlu, 1’i üvey oğlu, 1’i birlikte olduğu erkek ve 1’i eskiden birlikte olduğu erkek tarafından öldürüldü. Bu ay içerisinde en çok kadın cinayetinin işlendiği illerin başında ise İstanbul(8), Adıyaman(4) ve Şanlıurfa(4) geldi. Raporda ayrıca bu ay iki trans kadın da öldürüldüğü bunların, Bursa’da 9 Ağustos’tan itibaren haber alınamayan daha sonra bir otel odasında cansız bedeni bulunan trans kadının Begüm ile İstanbul’da evinin önünde bıçakla öldürülen trans kadın Esra Ateş olduğu belirtildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks