Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bugün ülke genelinde yine alanlara çıkacak.

Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yine alanlarda

Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yine alanlarda.

Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde bugün ülke genelinde yine alanlara çıkacak, hep birlikte bir ağızdan “Kadın ve feminizm düşmanlığına, hayatlarımıza müdahale edilmesine, haklarımızın gasp edilmesine, kadın düşmanı politikalara, şiddete, gericiliğe, eşitsizliğe, istismara, işsizlik ve yoksulluğa karşı direnerek güçlüyüz” diyecek.

Kadınlar bugün “Bu bir feminist isyandır” sloganıyla İstanbul’da 17. Feminist Gece Yürüyüşü düzenleyecek. Saat 19.30’ta Fransız Kültür Merkezi Önü’nden Taksim Tünel’e kadar mor renkler ile yürüyecek olan kadınlar, yapacakları açıklama ardından The Mekan’da Ritim Kolektif’in ezgileriyle eğlencede bir araya gelecek.

Tombik

İstanbul Kadın Meclisleri de bugün saat 13.00’te Kadıköy Kalkedon Meydanı’nda açıklama yapacak, ardından 19.30’da Taksim’deki gece yürüyüşüne katılacak.

Kadın Meclisleri, İzmir’de saat 18.00’de Kıbrıs Şehitleri Caddesi Erbil Süel önünde, Eskişehir’de saat 15.00’te Kanatlı AVM yanında, Ankara’da ise saat 18.30’da Sakarya Caddesi’nde kadınlarla ortak eylem yapacak.
İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu da 8 Mart nedeniyle PTT Taksim Şubesi’nden saat 12.00’de kadın hasta tutuklulara kart gönderecek.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks