Kanada’da, yıllık maaşları 80 bin Kanada doları (283 bin Türk lirası) civarında…

80 bin dolar maaşla çalışacak 48 bin TIR şoförü aranıyor.

80 bin dolar maaşla çalışacak 48 bin TIR şoförü aranıyor.

Kanada Kamyoncular Birliği, TIR taşımacılığı sektöründe ülke genelindeki sürücü ihtiyacının 48 bin kişiyi bulduğunu açıkladı. Taşımacılık şirketleri, işe başladıklarında yıllık 80 bin Kanada doları (283 bin TL) olan ve daha sonraki yıllarda 100 bin dolara (354 bin TL) çıkan maaşlara rağmen çalışma ve yaşam şartlarının zorluğu nedeniyle çalışan bulamamaktan yakınıyor.

Kanada’da, yıllık maaşları 80 bin Kanada doları (283 bin Türk lirası) civarında olmasına rağmen çalışma şartlarının zorluğu nedeniyle TIR şoförü açığı had safhaya ulaştı. Kanada Kamyoncular Birliği’nin açıklamasına göre, TIR taşımacılığı sektörünün ülke genelindeki sürücü ihtiyacı 48 bin kişiyi buldu.

Tombik

New Brunswick eyaletinde çok sayıda taşımacılık şirketi, zorlu yaşam ve çalışma koşulları yüzünden uzun mesafe sürücüsü bulamamaktan yakınıyor.

Dolgun olan ve her geçen gün artan ücretler de bu soruna çare olamıyor. İşe yeni başlayan bir TIR sürücüsü yıllık ortalama 80 bin Kanada doları (283 bin Türk lirası) kazanıyor. Bu ücret bazı yerlerde 100 bin Kanada dolarına (354 bin Türk lirası) kadar yükseliyor.

Göçmen sürücü programı

Atlantik Eyaletleri Kamyoncular Derneği tarafından da teyit edilen TIR sürücüsü ihtiyacı için New Brunswick eyalet hükümeti göçmen sürücü programı başlattı.

2015-2017 yıllarını kapsayan dönemde yabancı ülkelerden 390 sürücünün eyalette işe başlatıldığı Atlantik Göçmenlik Pilot Projesi’yle İngiltere, Bulgaristan, Polonya, Ukrayna ve Güney Afrika’dan sürücüler istihdam edildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks