Kanlı Ay tutulması bu gece gök yüzünde görsel bir şölen sunacak.

En uzun kanlı Ay tutulması bu gece gerçekleşecek.

En uzun kanlı Ay tutulması bu gece gerçekleşecek.

Kanlı Ay tutulması bu gece gök yüzünde görsel bir şölen sunacak. Tam ay tutulması ile birlik kızıl bir görünüme bürünecek olan Ay, Türkiye’den net şekilde izlenebilecek. Buna ek olarak hiç bir ekipmana gerek kalmadan kanlı Ay tutulması çıplak gözle rahatlıkla görülebilecek ve tutulma 5 saat 40 dakika sürecek. İşte kanlı Ay tutulmasına dair tüm detaylar…

27 Temmuz’da kanlı Ay tutulmasının tamamı Türkiye’den net bir şekilde görülecek.

Tombik

Bu gece kanlı Ay tutulması Türkiye’den tamamen görünecek. Tam ay tutulması ile birlikte Ay, kızıl görüntüye kavuşacak. Gök yüzünde tamamen görsel bir şölene dönüşecek bu olayın tamamı ise Türkiye’den net bir şekilde izlenecek.

Kanlı Ay tutulması nedir!

Kanlı Ay tutulması tabirinin birkaç senedir popüler olup Amerika’daki astronomların ortaya attığı isimlendirme olduğunu aktaran Astronom Arı, insanların ilgisinden ve korkusundan faydalanmak için verilen bu tabirin daha sonra tüm Dünya’da kullanılmaya başlandığını söyledi.

Kanlı Ay Tutulması tabirinin tamamen bir uydurma olup bilimsel olarak hiçbir tehlike barındırmadığını belirten Arı, korkulacak bir durum olmadığını bildirdi.Astronom Erkan Arı, Ay’ın iki etkiden dolayı turuncu veya kırmızı renkte gözüktüğünü sadece tam Ay tutulmalarında Ay’ın kırmızılaştığını söyledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks