Obeziteyle mücadele programı.

Obezite ve kansere karşı büyük savaş.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, kanser merkezlerinin 81 ile yayılacağını, kanser ilaçlarını üretmek için çalışma yapıldığını ve obeziteyle mücadele programı başlatılacağını açıkladı.

Türkiye’nin kanser ve obezite ile savaşı yeni ivme kazanıyor. Sağlık Bakanlığı, toplumun kanserde erken teşhis ve kanser taramasının önemi hakkındaki farkındalığını artırmak, erken yakalanabilir kanserlerde toplum tabanlı tarama faaliyetlerini yürütmek amacıyla sayıları 237’ye çıkan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri’ni (KETEM) 81 ile yayma kararı aldı. Kanser ilaçlarının ithalatının önüne geçmek için ilaç üretim teşvik ve destekleri artırılacak. Kanserin en önemli etkenlerinden kabul edilen obeziteyle de mücadele başlatılacak. Birkaç ay içinde bakanlık bünyesinde başlatılan “obeziteyle mücadele programı” kamuoyuna duyurularak, obeziteyle savaş unsurları tüm toplumda uygulanabilir hale getirilecek. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, TBMM’deki özel sohbetinde KETEM’lerin sayısını artırma yönündeki kararların kanser vakalarındaki artıştan kaynaklanmadığını vurgulayarak şunları söyledi:

Tombik

81 İLE YAYILACAK: Kanser vakalarının artmasını önlemek amacıyla toplumun kaynakları kullanılarak her türlü çalışma yapılıyor ve artırılıyor. Kanser arttı da KETEM’lerin sayısı onun için artırılıyor değil. Bu merkezler Türkiye’nin ihtiyacı. 81 ile yayılacak. Biliyoruz ki, kanseri erken teşhis ederseniz tedavi ve başarı şansınız var. O zaman erken teşhis etmenin yolunu kaynaklar ve imkanlarınız oranında artırmanız lazım. Kanser vakalarında erken tanı tedaviden önemli. KETEM’lerin sayısını toplumun ihtiyacını rahatlıkla karşılayan noktalara taşıyacağız.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks