Kebabın yanında vazgeçilmez içecek olan şalgam suyunun üretimi.

Şalgamı 89 yıldır aynı şekilde üretiyorlar, tarifini sır gibi saklıyorlar.

Adana’da, kebabın yanında vazgeçilmez içecek olan şalgam suyunun üretimine 1930’lu yıllarda başlayan Ali Göde’nin oğlu ve torunu, 89 yıllık tarifle üretim yapıyor.

Adanalıların kebabın yanında vazgeçilmez içeceği olan şalgam suyunun üretimine 1930’lu yıllarda başlayan Ali Göde’nin oğlu ve torunu, 89 yıllık tarifle üç kuşaktır üretim geleneğini sürdürüyor.

Tombik

Kuruköprü’de 89 yıl önce bulgur unu mayası, havuç suyu, tuz ve su karıştırarak hazırladığı içeceği sokak sokak dolaşarak halka tattıran Ali Göde’nin o günden bugüne aynı tarifiyle yapılan şalgam suyu, kentin yanı sıra birçok ilden talep görüyor.

Adana’da çok sayıda işletmenin ürettiği şalgam suyu, üreticilerin kullandığı malzeme, bunların karışım oranı ve mayalanma süreciyle farklı lezzetlerde sofralara ulaşıyor. Zahmetli bir sürecin ardından yaklaşık 45 günlük bir emekle şalgam suyu içime hazır hale getiriliyor. Merhum Ali Göde’nin tarifini sır gibi saklayan oğlu Ayhan ve torunu Emre, şalgam suyunu 89 yıllık bir gelenekle üretiyor.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks