Kentler oksijene doyuyor!

Bu Orman Çok Farklı: Nanjing Towers

Bu Orman Çok Farklı: Nanjing Towers.

Tüm cazibesine, sizi içine çeken dinamizmine karşın yüksek nüfus yoğunluğuna sahip kentlerde nefes almak her geçen gün biraz daha zorlaşıyor. Doğayla organik bağlarını kaybeden büyük metropollerde kişi başına düşen oksijen oranı, sağlıklı bir ömür sürmemiz için yeterli görünmüyor.

Neyse ki bu gerçeği ciddi bir problem olarak görmekle yetinmeyen bazı yetenekli insanlar, yaratıcılıklarını çözüm geliştirmek için kullanmışlar. İtalyan mimar Stefano Boeri de bunlardan biri. Çin’in Nanjing şehri için tasarladığı Nanjing Towers olarak bilinen dikey orman kuleleri, Asya’nın ilk dikey ormanı olma özelliği taşıyor. Pek ama nedir bu kulelerin özelliği ve orman bunun neresinde?

Tombik

Kentler oksijene doyuyor!

Hala yapım aşamasında olan ve dünyanın en kalabalık nüfusuna sahip ülke konumundaki Çin’de yükselen Nanjing Towers, 2018 yılında tamamlandığında Çin halkı için her gün ortalama 60 kilogram oksijen üretecek! Zaten ilk kez görenlerin, kulelerin nefes kesici görüntüsü karşısında söz konusu oksijene bol bol ihtiyacı oluyor!

200 ve 108 metrelik iki kule, 1000’in üzerinde ağaç ile 2.500 bodur ağaca ev sahipliği yapıyor. Böylece şehrin göbeğinden gökyüzüne doğru devasa bir orman yükseliyor. Bu sayede doğa tüm gücüyle insanların arasına dönüyor!

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks