Kimlik fotokopisi dolandırıcıların eline geçen Antalyalı müteahhit ve inşaat mühendisi Turgut Yalçın.

Fotokopi vurgunu!

Fotokopi vurgunu!

Kimlik fotokopisi dolandırıcıların eline geçen Antalyalı müteahhit ve inşaat mühendisi Turgut Yalçın’ın (59) hayatı karardı. Dolandırıcılar, Yalçın’a ait kimlik fotokopisi ile GSM hatları çıkarıp internet üzerinden köpek satışı ve birçok ürün pazarladı. Paralarını kaptıran çok sayıda kişi savcılıklara başvurunca Yalçın hakkında 20’ye yakın soruşturma açıldı. Yargılandığı davalardan ikisinden hapis cezası alan Yalçın tutuklandı.

Benzer Haber
1 3

TURGUT Yalçın 40 yıla yakın bir süredir şantiyelerde görev yapıyor. Üniversiteden mezun olduktan sonra bir süre çeşitli şirketlerde çalışan Yalçın, daha sonra S. İnşaat AŞ isimli şirketin sahibi oldu. Antalyalın çeşitli yerlerinde konut projeleri yapan Yalçın’ın şirketi, kentin sayılı firmalarından biri konumuna geldi. Ancak, değiştirdiği nüfus cüzdanına ait fotokopi dolandırıcıların eline geçen Yalçın, kelimenin tam anlamı ile kâbus yaşıyor. Yalçın’a ait kimlik fotokopisini ele geçiren dolandırıcılar, çeşitli illerde harekete geçti.

Tombik

Dolandırıcılar, Yalçın’a ait kimlik fotokopisi ile 2 Kasım 2015’te Bursa’daki bir bayiden de GSM hattı aldı. Dolandırıcılar bu kez, elde ettikleri GSM hattını kullanarak Yalçın adına internetten ürün ve köpek satışına başladı. Satışı yapılan ürün veya köpek için ödeme ise, Yalçın adına alınan GSM numarasına, ‘cep banka havale’ yöntemi ile alındı. Parayı gönderen kişiler, parasını ödedikleri ürün veya köpeğin teslim edilmemesi nedeni ile harekete geçti. Dolandırıcılara ulaşamayan kişiler savcılıklara akın etti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks