Kırgızistan dönüşü açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan.

Erdoğan'dan ittifak ve af açıklaması.

Erdoğan’dan ittifak ve af açıklaması.

Kırgızistan dönüşü açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’nin İdlib bölgesine harekât konusunda “İdlib’de çok acımasız bir süreç işletiliyor. Orada 3.5 milyon insan var. Bir felaket yaşanırsa, bu insanların ilk kaçabileceği yer yine Türkiye” dedi. Erdoğan, 25 Eylül’de New York’taki BM Genel Kurulu’nda Trump ile görüşme konusunda talep gelmediğini, kendisinin de özel bir talepte bulunmayacağını açıkladı. MHP’nin af önerisi hakkındaki soruya da yanıt veren Erdoğan, ‘Devlet, kendisine karşı işlenen suçları affedebilir ama kişilere karşı suçlar konusunda af yetkisi olduğunu düşünmüyorum’ diye yanıt verdi. MHP ise devlete yönelik suçların af kapsamı dışında kalmasını istiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kırgızistan dönüşü uçakta gazetecilerin dünya ve ülke gündemine ilişkin sorularını yanıtladı. Hürriyet’ten Hande Fırat’ın haberine göre Erdoğan’ın açıklamaları özetle şöyle:

Tombik

ÇOK CİDDİ KATLİAM YAŞANIR

“Bizim için şu an İdlib’deki durum önem arz ediyor. Çünkü İdlib’de şu anda çok acımasız bir süreç işletiliyor. Orada 3.5 milyon insan var. Allah korusun, bir felaket yaşanırsa, bu insanların birinci derecede kaçabileceği yer yine Türkiye. Bizim belli şeyler çözüldü, artık Türkiye’den geri dönüşler başladı havasında olduğumuz bir dönemde şimdi bu tür bir risk gündemde. Şu anda bizim Rusya ile olan işbirliğimiz çok önemli. ABD Rusya’ya, Rusya ABD’ye topu atıyor. Ama Allah göstermesin, buralara füzeler yağdırılacak olursa çok ciddi bir katliam yaşanır. Öyle bir durumda oradan kaçanlar nereye gelecek? Büyük oranda yine bize gelecek. Bu yeni bir sıkıntı meydana getirebilir. Görüşmelerden çıkacak isabetli bir kararla bu süreci aşarız. 7 Eylül’de Tahran zirvesi var. Bu zirvede bu işi çok daha olumlu bir noktaya taşıyacağız. Bu Astana’nın devamıdır. Cenevre ile karşı karşıya gelme gibi bir durum değildir. İnşallah Tahran Zirvesi’ni olumlu neticelendirmek suretiyle rejimin oralardaki aşırılıklarını önlemeyi başarırız. Zirveyi çok önemsiyoruz.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks