Kışın favori içeceklerinden kuşburnunun sağlık açısından bir çok faydası bulunuyor.

Kuşburnunun faydaları.

Kışın favori içeceklerinden kuşburnunun sağlık açısından bir çok faydası bulunuyor.

Kuşburnu sağlığımıza olan faydalarının yanı sıra cildimize de faydalar sağlayabiliyor. Kışın gelmesiyle beraber sizinde aklınızda kuşburnunun faydaları, kuşburnunun cilde faydaları, kuşburnu çayı nasıl yapılır soruları oluşmaya başladıysa tam olarak doğru yerdesiniz. İşte kuşburnu faydaları ve kuşburnuna dair herşey

Tombik

Gülgiller familyasından olan kuşburnu sağlık açısından adeta bulunmaz bir nimettir. Genellikle kışın bağışıklığı güçlendirmek ve viral olan girp hastalıkları gibi birçok hastalığı engellemek amacıyla birçok kez tüketilmektedir. kuşburnu c vitamini deposu olarak bilinir. Kuşburnu birçok türde kullanılmaktadır. Kurutulmuş olarak meyve olark iki şekilde de tüketilmektedir.

Ancak türkiyede genellikle kuşburnu çayı tüketilmektedir. Kurutulmuş olarak tüketilen kuşburnunun da sağlık açısından mucizevi faydaları bulunmaktadır.

C vitamini zengini kuşburnu

İlk olarak kuşburnu faydalarından bahsetmek istiyoruz. Kuşburnu faydalarını şu şekilde özetleyebiliriz.
İşte kuşburnunun faydaları…

C vitamini deposu

Kuşburnu C vitamini kaynağı olarak bilinir. C vitamini sayesinde bağışıklık güçlendirici etkisi olması bir çok sağlık sorununu da engellemektedir. C viatmini deposu olması bağışıklık siteminin her zaman güçlü olmasını sağlar bu özelliği sayesinde viral hastalıklara karşı koruyucu etki gösterir.

Ödem atıcı etkisi

Kuşburnu bitkisinin aynı zamanda idrar söktürücü etkisi de bulunmaktadır. Bu sayede vücutta biriken ödemin atılmasını sağlayarak, şişkinliğe engel olur.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks