KKTC vatandaşları dün yeni hükümetini belirlemek için sandık başına gitti.

KKTC’de seçim sonuçları belli oldu.

KKTC vatandaşları dün yeni hükümetini belirlemek için sandık başına gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre yarışı oyların yüzde 35’inden fazlasını alan mevcut Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Ulusal Birlik Partisi kazandı. Rum Kesimi’nde ise 28 Ocak’ta sandığa gidilecek.

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün oy verdikten sonra açıklama yaptı. (Fotoğraf: AA)

Tombik

KKTC, dün erken genel seçim için sandık başına gitti. 8 partiden 379 ve 9 bağımsız adayla birlikte toplam 388 aday, 50 milletvekilinden oluşan parlamento girmek için yarıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün liderliğindeki milliyetçi Ulusal Birlik Partisi (UBP) yüzde 35’in üzerinde oy alarak birinci oldu. 190 bin seçmenin bulunduğu ülkede, ana muhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) ikinci, yeni kurulan Halkın Partisi (HP) ise üçüncü sırada yer aldı. Son sandıklar durumu değiştirmezse, ülkede koalisyon hükümeti kurulacak. Sonuçların ardından UBP taraftarları sokaklara dökülerek kutlamalar yaptı. İkinci parti olan CTP ise olası ortaklığın gündeme gelmesi durumunda koalisyonda yer almayacağını duyurdu.

Detaylar
HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks