Kolay yoldan para kazanmaya çalışan dilenciler 124 TL miktarında bir idari para cezası.

Dilenciliğin cezası sadece 124 TL.

Dilenciliğin cezası sadece 124 TL

Hiçbir emek harcamadan kolay yoldan para kazanmaya çalışan dilenciler 124 TL miktarında bir idari para cezası uygulanırken, çocukları da bu oyunlarına alet eden dilenciler vatandaşların iyi niyetini istismar ediyor.

Ankara’nın en işlek caddelerinde vatandaşlardan para dilenerek kolay yoldan para kazanmaya çalışan dilencilerin kozu küçük çocuklar oldu. Kundaktaki çocuğu kucaklarına alarak vatandaşların zafiyetinden yararlanmak isteyen dilenciler, yetişkinlerin bile gün ortasında dayanamayacağı bu havalarda, kurdukları tezgâha çocukları da alet ederek vatandaşların iyi niyetini istismar ediyor.

Tombik

YENİ HEDEF; ATM’DEN PARA ÇEKEN VATANDAŞLAR

Günün her saatinde birçok şekilde karşılaşılan dilencilere vatandaş artık tepki gösteriyor. Son dönemde türeyen modern dilencilerin hedeflerinin başında bankamatiklerden parasını çeken vatandaşlar geliyor. Bankamatiklerden para çeken vatandaşların yanına giderek ısrarla para isteyen dilencilerden rahatsız olan vatandaşlar, “İnsan rahatsız oluyor, paramızı cebimize koyana kadar endişe ediyoruz. Hemen hemen her yerde bu durumu yaşıyoruz. Sıcak havalarda küçük çocukları emellerine alet ediyorlar. Çocuklar bunu hak etmiyor” ifadeleriyle rahatsızlıklarını ifade ediyorlar.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks