Kolesterol, yaşam için gerekli olan bir maddedir (steroid).

Toplam kolesterol testi nedir?

TK: Toplam kolesterol testi nedir? Kolesterol yüksekliği ne anlama gelir?

Kolesterol, yaşam için gerekli olan bir maddedir (steroid). Vücuttaki tüm organ ve dokulardaki hücreler için membranlar oluşturur. Gelişim, büyüme ve üreme için gerekli olan hormonları yapmak için kullanılır. Besin maddelerini besinlerden emmek için ihtiyaç duyulan safra asitlerini oluşturur. Kolesterol testi, kanda lipoproteinler tarafından taşınan toplam kolesterolü ölçer. Peki, Kolesterol yüksekliği ne anlama gelir? Merak edilen tüm detaylar haberimizde.

Kolesterol başta kalp damar hastalıkları olmak üzere pek çok hastalığın en önemli nedenlerinden biridir. Kişinin kolesterol düzeyi ne kadar yüksekse kalp hastası olma ihtimali de o kadar yükselmektedir. Şimdi, TK: Toplam kolesterol testi nedir? Kolesterol yüksekliği ne anlama gelir? Hep birlikte öğrenelim.

Tombik

TK: TOPLAM KOLESTEROL TESTİ NEDİR?

Kolesterol mumsu, yağ benzeri bir maddedir. Karaciğeriniz vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm kolesterolü yapar. Ama hayvansal kaynaklı belirli yiyeceklerden daha fazla kolesterol alırsınız. Vücudunuzda çok fazla kolesterol varsa, atar damarlarınızın duvarlarında (“plak”) birikebilir ve sonunda sertleşebilir. Ateroskleroz adı verilen bu süreç, damarları daraltır ve kanın damarlardan geçmesini zorlaştırır.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks