Korsan IP TV yayını yapan Xtream Codes.

IPTV'lere Büyük Operasyon Yapıldı! Yayınlar Kesiliyor.

IPTV’lere Büyük Operasyon Yapıldı! Yayınlar Kesiliyor.

Korsan IP TV yayını yapan Xtream Codes’a dünya genelinde eş zamanlı olarak baskın yapıldı. IP TV kullanıcılarının yayınları kesilmeye başladı.

Dünyadaki çoğu IP TV satıcısının kullandığı IP TV yönetim sistemi olan Xtream Codes’a İtalya, Fransa, Bulgaristan ve Hollanda başta olmak üzere bazı Avrupa ülkelerinde polis tarafından eş zamanlı olarak baskın yapıldı.

Tombik

İtalyan yetkililer dün, Xtream Codes IPTV’nin kontrolünü ele geçirdiklerini açıkladı. Korsanlıkla mücadele adı verilen operasyonlarda yaklaşık 22 kişinin gözaltına alındığı, 200’den fazla sunucu ve dijital ekipmanın ele geçirildiğini söyleniyor.

İtalyan yetkililer, Xtream Codes’ın sadece İtalya’da 5 milyondan fazla aktif kullanıcısının bulunduğunu ve bunun yıllık olarak yaklaşık 60 milyon euro’ya eşit olduğunu açıkladı. IP TV kullanıcılarının ceza alabileceği konuşuluyor.

Dünyadaki çoğu IP TV satıcısının kullandığı IP TV yönetim sistemi olan Xtream Codes’dan hizmet alan tüm kullanıcıların bilgileri polislerin eline geçti. Yetkililer yaklaşık 700.000 aboneliği sonlandırdıklarını söylediler.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks