Kredi Garanti Fonu’ndan 20 ila 30 milyar lira pay ayrılması durumunda kârlarını katlayacakları görüşünde.

Turizmcilerden kazanç formülü.

Yeni Akit’e konuşan turizm yatırımcıları, Kredi Garanti Fonu’ndan 20 ila 30 milyar lira pay ayrılması durumunda kârlarını katlayacakları görüşünde.

Yeni Akit’e konuşan turizm yatırımcıları, Kredi Garanti Fonu’ndan 20 ila 30 milyar lira pay ayrılması durumunda kârlarını katlayacakları ve 2023 yılı hedeflerini erkenden yakalayabilecekleri görüşünde.

Tombik

Turizmde 2023 için belirlenen 50 milyar dolar gelir hedefinin yakalamak için hükümet tarafından önemli adımlar atılırken, otel yatırımcılarından peş peşe talepler geliyor. Taleplerin başında firmalara kredi kefaleti sunan Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) büyütülmesi bulunuyor. Sektördeki STK’larda üst düzey görevler de üstlenen Sianji Well Being Resort Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır, KGF’nin Türkiye’nin büyüme oranını yüzde 11’lere taşıdığına işaret ederek, “Fon ile ekonomimiz gibi firmalarımız da rahatladı, moral buldu” dedi.

KGF TOPARLANMA GETİRDİ

2016 yılındaki hain darbe girişiminin ve terör olaylarının pek çok sektörde daralmaya neden olduğunu belirten Çakır, “Allah korudu da ülkemiz ekonomik depremle karşı karşıya kalmadı. Şükür ki, ardından hemen tedbirler alındı, sektörlere aşı yapıldı, mobilya ve dayanıklı tüketim ürünlerinde KDV indirimlerine gidildi. KGF geldi, sektörlerin önemli bölümünde toparlanmalar görüldü” dedi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks