Liselere Giriş Sınavı (LGS) 1 Haziran’da yapılacak.

Dersler tamam ruhu da besleyin.

Dersler tamam ruhu da besleyin.

Liselere Giriş Sınavı (LGS) 1 Haziran’da yapılacak. Birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika sürecek. Sınavın sonuçları 24 Haziran’da duyurulacak.

Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilecek. Sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve bina sınav komisyonunca sınava girmesi uygun olan öğrenciler sınava katılabilecek.

Tombik

Özel Bahçeşehir Neslin Değişen Sesi Okulları Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü’nün sınavdan önceki güne ilişkin uyarıları şöyle:

*Sınavdan önceki gün ders çalışmayı bırakın: Aklınıza takılan bir şey olursa açıp bakabilir, kendinizi iyi hissedecekseniz konu tekrarı yapabilirsiniz. Ancak yeni bir bilgi öğrenmeye ya da test çözmeye çalışmayın.
*Sınavdan önceki günü fiziksel olarak yorulmayacağınız etkinliklerle geçirin: Sevdiğiniz müzikleri dinleyerek, temiz havada kısa bir yürüyüş yapabilirsiniz. Ancak sakatlanma ve yaralanmalara yol açabilecek ağır sporlar ve bedensel etkinliklerden kesinlikle uzak durun.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks