Liselere girişte uygulanacak yeni model çok karışık. Özellikle sınava girecek öğrenciler.

Sınava giren risk alacak.

Liselere girişte uygulanacak yeni model çok karışık. Özellikle sınava girecek öğrenciler, önlerini hiç göremiyor.
Bakan Yılmaz, “Evlatlarımız, sınava girmeden önce hangi okullar için sınava gireceğini düşünecek, tercihte bulunacak” açıklamasında bulundu.

Buna göre daha puanını bilmeden, tercih yapmak zorunda kalacak öğrencilerin açıkta kalma ihtimali çok yüksek. Sınavla öğrenci alacak okulların kontenjanı 100 bin civarında, en az 500 bin kişi sınava girse, 400 bini için tehlike çanları çalıyor.

Tombik

Liselere girişte Temel eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerine uygulanacak yeni model, 5 Kasım’da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından açıklandı. Ancak sistem incelendikçe soru işaretleri de artıyor. Adrese dayalı kayıt sisteminde “eğitim bölgeleri” oluşturulacağı, öğrencilerin bu bölgelerdeki okullardan 5 tercih yapacağı kaydedildi. Bu eğitim bölgelerinin nasıl belirleneceği, her bölgede her okul türünden olup olmayacağı, istediği okul türü yoksa öğrencinin ne yapacağı, yönündeki sorular henüz cevap bulmadı.

Sınava girip girmeme tercihi de öğrencilere bırakıldı ancak 500 binin üzerinde öğrencinin sınava girmesi bekleniyor. Öyle ki TEOG’dan önce yapılan Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) girme zorunluluğu yoktu. Buna rağmen 2013’te son kez yapılan SBS’ye, 1 milyon 127 bin öğrenci girmişti. Bu yıl da 500 binin üzerinde öğrencinin sınava girmesi bekleniyor. Ve bu öğrenciler, önlerini hiç göremiyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks