Londra merkezli küresek bilgi sağlayıcı merkez IHS Markit´in yapay zeka çalışmaları.

Robotlar 50 yıl sonra insanların yerini alabilir.

Robotlar 50 yıl sonra insanların yerini alabilir.

Robotların 50 yıl içinde insan kabiliyetlerinin üzerine geçebileceği ve insanlığın yerini almaması için koruma önlemlerinin alınması gerektiği uyarısı yapıldı.

Londra merkezli küresek bilgi sağlayıcı merkez IHS Markit´in yapay zeka çalışmalarının başındaki araştırmacı Luca De Ambroggi, 50 yıl gibi bir sürede robotların birkaç aktivitede insanları destekleyeceği ve hatta onların yerini alabileceğini düşünmenin olası olduğunu söyledi.

Benzer Haber
1 3
Tombik

Hali hazırda bazı teknolojik cihazların insan hassasiyeti ve süresine eriştiğini ifade eden Ambroggi, “50 yıl robotların insan olma açığını kapatmak için yeterli” diye konuştu.

İngiliz Daily Express gazetesine açıklamalarda bulunan araştırmacı, insan beyninin robotlara göre hala çok da fazla dinamik, çok yönlü ve avantajlı olduğunu ancak elektronik cihazların insanların birkaç fonksiyonunu yerine getirebildiklerini söyleyerek “insanlar makinelerin bizim yerimizi almasını engellemek zorunda” ifadelerini kullandı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks