Mağaralarda “yarasa kesesi” veya “yarasa kozası” avcılığı

Türkiye'ye de sirayet etti! Uzmanlar uyarıyor.

İran’da başladı, Türkiye’ye de sirayet etti! Uzmanlar uyarıyor.

Son dönemde İran’dan başlayıp Türkiye’ye de sirayet eden, mağaralarda “yarasa kesesi” veya “yarasa kozası” avcılığı olarak adlandırılan yöntemle dolandırıcılık başladı. KKÜ Fen Edebiyat FakültesiBiyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Albayrak, vatandaşları bu tür dolandırıcılıklara karşı uyardı.

Türkiye’de son dönemlerde mağaralarda “yarasa kesesi” veya “yarasa kozası” avcılığı olarak adlandırılan yöntemle dolandırıcılık yapanlara karşı uzmanlar uyarıda bulunuyor.

Tombik

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İrfan Albayrak, dolandırıcıların, “mağaralarda yarasa kozası veya kesesi bulunduğunu, bunların içerisindeki sıvının ilaç sanayisinde kullanıldığı ve hatta yaşamı uzattığı” gibi uydurma iddialarla ilgili videoları sosyal paylaşım sitelerinde paylaştıklarını ve son dönemde bu örneklerin arttığını belirtti.

Yarasa kesesi veya kozası adı altında yüksek ücretlerle satılan malzemelerin yapay olduğuna işaret eden Albayrak, şunları söyledi:

“Son zamanlarda yarasalar ve mağaralar hedef haline geldi. İlk başta bu dolandırıcılık olayı İran’ın Urmiye şehrinden başladı. Bu daha sonra Azerbaycan, Cezayir, Irak, Suriye ve şimdi de Türkiye’de görüldü. Bazı kişiler, tespit ettikleri mağaralara önceden balona benzer yapıları monte ediyorlar. Daha sonra kandırdıkları insanları buralara getirerek, bunun içerisinde çok önemli bir sıvının olduğu, sağlığa iyi geldiği ve ilaç olarak kullanıldığını söylüyorlar. Sosyal medyadan öğrendiğimize göre bunları 100 ile 500 bin lira arasında fiyatlara satıyorlar. Bu dolandırıcılara yer vermemek lazım. Biraz bilimsel düşünüp insanlarımızın soyulmasını engellemek lazım.”

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks