Maltepe oyları CHP’li başkanın makam odasının yer aldığı merkezde sayılmasın.

CHP'den sandıkları kendi merkezinde açma ısrarı!

CHP’den sandıkları kendi merkezinde açma ısrarı!

Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde Maltepe Belediyesi’ne ait müdürlükler bulunduğu için AK Parti “Maltepe oyları CHP’li başkanın makam odasının yer aldığı merkezde sayılmasın” diyor.

YSK’nın yenileme kararı aldığı İstanbul seçimleri konusunda AK Parti ile CHP arasında, Maltepe ilçesindeki seçim merkezinin belirlenmesi konusunda hukuk savaşı yaşandı. AK Parti geçtiğimiz günlerde Maltepe 1’inci ilçe seçim kuruluna başvurarak, 31 Mart’ta seçimlerinde büyük tartışmaların yaşandığı ve günler süren oy sayımının yapıldığı CHP’li Maltepe belediyesine bağlı Türkan Saylan Kültür Merkezinin, 23 Haziran’da kullanılmaması için ilçe seçim kuruluna başvurdu. AK Parti başvuru dilekçesinde, bu merkezin konum olarak terör örgütü sempatizanlarının konuşlandığı Gülsuyu mahallesine çok yakın olması nedeniyle hem sandık güvenliği, hem de seçimde görev yapacak şahısların güvenliğinin sağlanamayacağına dikkat çekildi. AK Parti’nin dilekçesinde, bu merkezin CHP’nin ‘Seçim bürosu’ olarak kullandığına dikkat çekilerek, ‘tarafsızlık konusunda derin kaygı’ oluştuğu da dile getirilmişti. Dilekçede “Belediyeye ait birçok müdürlüğün merkezinin burası olduğu başkan yardımcısı Canan Döner ve başkan Ali Kılıç’ın makam odalarının bu yerde bulunduğu belediyeye ait 15 misafirhane otel odasının da bu yerde olduğu göz önünde bulundurulduğunda tarafsızlık ilkesi gereği Türkan Saylan Kültür Merkezi’nin seçim merkezi olmaması gerektiği yadsınamaz bir gerçektir” görüşlerine yer verildi. Maltepe İstanbul 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı da bu talep üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğünün de görüşünü alarak seçim merkezi olarak Müzahir Sille Spor Kompleksinin kullanılmasına karar verdi.

Tombik

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks