Mars hakkındaki çalışmalarına devam eden NASA yeni keşfini açıkladı.

NASA Mars'taki yeni keşfini duyurdu!

NASA Mars’taki yeni keşfini duyurdu! Dehşete düşüren fotoğraflar.

Mars hakkındaki çalışmalarına devam eden NASA yeni keşfini açıkladı. NASA’nın Mars’ın derinliklerinden elde ettiği görüntüler herkesi hayrete düşürdü. Bu bağlamda NASA tarafından yayınlanan bir haber bütün dünyanın dikkatini çekti. Dünyanın dışında yapılan araştırmalar her zaman merak edilmiştir. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı Mars’a gönderdiği indirdiği sismik inceleme aracı InSight, 100’den fazla sesi kayıt altına aldığını bildirdi. NASA, kayıt altına alınan seslerin, insanların duyabileceği şekilde işleyerek yayınladı. Kızıl gezegen olarak bilinen MARS’tan yansıyan görüntüler herkesi hayrete düşürdü.

Güneş’ten uzaklığına göre 4. sırada yer alan ve Merkür’den sonra Güneş sisteminin en küçük 2. gezegeni olan Mars Dünya’nın kuzeni olarak düşünülebilir.

Tombik

* Bir Mars günü bir Dünya gününden sadece birazcık daha uzun. Bir Dünya günü yaklaşık 24 saat iken, bir Mars günü yaklaşık 24 saat 40 dakika. Yani bir gün Mars’a insan ayak basarsa gündüz ve geceye uyum sağlamakta zorluk çekmeyecek gibi görünüyor.

* Dünya ile Mars arasındaki bir diğer benzerlik ise mevsimsel değişimler. Bildiğimiz gibi mevsimlerin oluşma nedeni Dünya’ya gelen Güneş ışınlarının açısında yıl boyunca meydana gelen değişimlerdir.

Bunun nedeni de Dünya’nın Güneş etrafındaki yörüngesinde 23.5 derecelik bir eğiklikle durmasıdır. Ancak Mars için bu eğiklik açısı 25.2 derecedir.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks